Även om många av oss är hemma kan vi fortfarande göra skillnad med digital aktivism.

Coronaviruset (covid-19) har vänt vardagen upp och ned för de flesta. Men det ger oss också ett tillfälle att vara innovativa och tänka i nya banor. Hur kan man till exempel fortsätta att kämpa för klimat och miljö i dessa kristider? Här ger vi dig konkreta och enkla tips på hur du kan bli en digital aktivist – utan att lämna ditt hem.

Den pågående situationen med coronaviruset påverkar alla människor och organisationer, vilket även gäller oss som jobbar med klimat- och miljöfrågor. Till exempel så har Fridays For Future valt att flytta sin klimatstrejk från gatan till internet. Och uppmanar nu alla att dela bilder av oss själva i sociala medier med våra protestplakat under hashtaggen: #ClimateStrikeOnline.

Något vi verkligen stöttar! När vi inte kan, och heller inte borde, uppsöka offentliga platser med större folksamlingar är det avgörande att vi hittar andra sätt att mötas och fortsätta kampen för klimatet och miljön.

För visst finns det bra alternativ till att demonstrera på gatorna eller delta i stora aktioner offline. Digital aktivism skapar också förändring, speciellt när vi är många som går samman. Vi på Greenpeace kommer fortsätta att pressa politiker och makthavare hemifrån, och tillsammans med dig blir vi betydligt starkare!

Digital aktivism: 4 tips

Här är fyra konkreta tips på vad du kan göra för vår planet, utan att lämna ditt hem:

  1. Uppmana familjer och vänner att delta i en klimatstrejk online. Du kan till exempel delta i Fridays For Futures initiativ #ClimateStrikeOnline.
  2. Delta i debatten! Ta del av samhällsdebatten online genom att läsa och dela meningar om klimat och miljö, skriv dina egna inlägg och bidra till den förändring du själv vill se i samhället – du har möjligheten att påverka politiker och näringsliv i en grönare riktning, även hemifrån.
  3. Lär dig mer om hoten mot våra hav och alla fantastiska havslevande varelser genom att göra vårt digitala havsquiz – genom att dela med vänner och bekanta är du med sprider kunskapen om varför våra hav är så viktiga att beskydda.
  4. Engagera dig i en eller flera av våra kampanjer. Du kan till exempel skriva under för att skydda Arktis sårbara natur från mer oljeexploatering, för att rädda våra värdefulla hav eller göra din röst hörd tillsammans med oss för att stoppa skogsskövlingen i Amazonas. Just nu kan du även skriva en digital protest till våra makthavare – som vi skickar på skräp!

    Vad brinner du extra för? Hitta din hjärtefråga och agera tillsammans med oss!

'Thank You' from the Crew of the Esperanza. © Will Rose Engagera dig