Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Blog Denmark

Greenpeace i Danmark blogger om relevante emner som klimaændringer, farlig kemi, hav, skov, atomkraft, olieboringer i Arktis og bæredygtigt landbrug.

 • Regeringen har netop præsenteret sit ventede udspil til en en ny energiaftale, der skal lægge sporene for Danmarks udvikling af energisektoren fra 2021-30.

  Med logofarveskift og hornmusik oversælger regeringen voldsomt sit ambitionsniveau for den grø...

  Læs mere >
 • 6. marts 2015

  Regeringen bør slutte sig til det ambitiøse klimahold i Europa, bl.a. ved at hæve målene for vedvarende energi bør hæves: "Både 27% og 30% er en dårlig deal for både klimaet og Europa, men så sandelig også for de mange danske virksomheder, der yder deres bidrag til omstillingen."

   

  Der er næppe nogen i det ganske danske klima- og energimiljø, der kan være i tvivl om, hvordan regeringens arbejde med bæredygtig omstilling i den hjemlige andedam bonner ud på tilfredshedskontoen hos de grønne organisationer.

  Væk er den st... Læs mere >

 • Piratfiskere på rovdrift i Øresund

  Blogpost af Magnus Eckeskog - 20. marts, 2018 kl. 15:49

  20. marts 2018 Ship H214 at sea in the Øresund.

  Vessel H214 at Sea in the Øresund in Denmark © Greenpeace

   

  Det er ulovligt at trawle i størstedelen af Øresund, men det sker alligevel gang på gang. Der skal strammes op på overvågning af området, hvis problemet skal løses.

  Greenpeace har over en længere periode modtaget indmeldinger om ulovlig tra... Læs mere >

 • Regeringens olie- og gas-stop gør ingen gavn for klimaet

  Blogpost af Tarjei Haaland og Mads Flarup Christensen - 19. marts, 2018 kl. 14:27

  6. april 2017

  Danmark – et olieland langt fra Paris? Det var en stor miljøsejr, da regeringen for nylig meldte stop for jagten på olie og gas på land og i de indre farvande. Men der er desværre ikke noget at fejre for klimaet, når regeringen vil gå all in på olie- og gasreserverne i Nordsøen. Det eneste ansvarlige vil være at stoppe al jagt på ny olie og produktionen for de eksisterende oliefelter hurtigst muligt.

   

  Regeringens politik rammer ikke inden for skiven af Paris-aftalen. Selvom et bebudet stop for udvinding af olie og gas på land og i de indre farvande er en god start, så batter det ikke, før vi stopper udvindingen i Nordsøen.

  Regeringens ny... Læs mere >

 • Stolt af mit og manges Greenpeace

  Blogpost af Mads Fisker - 19. marts, 2018 kl. 10:34

  Jeg kan ikke komme i tanke om en eneste kollega, som jeg kan mistænke for at arbejde i Greenpeace med det primære formål at fremme sin egen karriere

  Kronikken i Information den 10. marts om nødhjælpsarbejdere (»Nødhjælpsarbejde er blevet en karrierep... Læs mere >

 • Hvad ville vores børn gøre?

  Blogpost af Kristian Sloth - 14. marts, 2018 kl. 10:03

  Hvis vi voksne ønsker at skabe en bedre verden for vore børn, børnebørn og fremtidens børn, er vi nødt til at gøre noget ved kød.

  Læs mere >
 • Op til 2018 lancerede Greenpeace Esbens Nytårsfortætter, der skal få miljø- og fødevareministeren til at skrue ned for Danmarks massive kødproduktion og arbejde for et grønnere landbrug. Det har vi sat igang, fordi ministeren kan arbejde for et langt ... Læs mere >

 • Kød kommer med en stor klimapris, og det bør V og Landbrug og Fødevarer forholde sig til, mener Birgitte Lesanner. Det er nemlig ikke nok, at vi er fremme i skoene på vindenergi og energieffektive løsninger. Landbruget må også i sving, hvis Danmark sk... Læs mere >

 • Hvad tror du gemmer sig på havets bund i Antarktis?

  Blogpost af Mads Fisker - 15. januar, 2018 kl. 19:08

  Lige nu begynder jeg en rejse ind i det Antarktiske Ocean, der ligesom resten af verdens fjerne og fantastiske oceaner har akut brug for at blive beskyttet bedre.

  Vi er 20 forskellige nationaliteter om bord på den 35-mand store ekspedition på Greenpea... Læs mere >

 • EU har ikke givet grønt lys til havbrugsplaner

  Blogpost af Birgitte Lesanner - 21. december, 2017 kl. 11:14

  Det er ikke korrekt, når Dansk Akvakultur påstår, at EU-Kommissionen har givet grønt lys til Danmarks havbrugsplaner – for det har Kommissionen ikke, skriver Birgitte Lesanner fra Greenpeace. 

  Ifølge eget udsagn her i Altinget 18. december går direkt... Læs mere >

1 - 10 af 811 resultater.