Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Rainbow Warrior

Side - 21. februar, 2011
Rainbow Warrior, vores flagskib, er formodentlig det mest berømte af Greenpeaces skibe. Skibets navn har hentet inspiration fra en Nordamerikansk indiansk profeti, der fortæller om et komme, hvor menneskelig grådighed vil gøre jorden syg, og en mytisk flok krigere vil nedstige fra en regnbue og redde jorden.

 

To sprængladninger fra den franske efterretningstjeneste sendte Rainbow Warrior til bunden i havnen i Auckland, New Zealand

Den første Rainbow Warrior blev sunket i 1985 af den franske regering, i et forsøg på at stoppe protesterne mod franske atomprøvesprængninger i Stillehavet. Den portugisiske Greenpeace-fotograf, Fernando Pereira, mistede livet ved bombningen.

Da årsagen til eksplosionerne blev kendt, oplevede det officielle Frankrig verdensomspændende protester. De franske myndigheder blev senere idømt et erstatningskrav til fotografens efterladte samt Greenpeace.

I Greenpeace blev pengene bl.a. brugt på Rainbow Warrior II, der i 1989 kunne sejle til Stillehavet og genoptage protesterne mod de franske prøvesprængninger, der endte ved Moruroa i 1996.

Beviset var hermed ført til ende: ”You can’t sink a rainbow”.

Du kan læse mere om bombningen af Rainbow Warrior her.

 

Den nye regnbue

Efter 52 år på søen, hvoraf 21 af dem har været for Greenpeace, blev Rainbow Warrior II pensioneret. Skibet blev overdraget til organisationen Hope, der bruger den som hospitalsskib i Bangladesh.

Rainbow Warrior III

Selvom den anden Rainbow Warrior blev ombygget, da Greenpeace købte skibet i 1989, så er Rainbow Warrior III det første Greenpeace-skib bygget helt fra bunden.

Dette har givet Greenpeace den unikke mulighed for at designe skibet efter specifikke behov, dvs. udformet til at tackle de udfordringer, verden står overfor, og være i stand til at skride til handling; bl.a. kampen mod klimaforandringer, overfiskeri, ødelæggelsen af vores regnskove og den kemisk forgiftning af vores jord.

Den nye Rainbow Warrior blev søsat ved Greenpeaces 40 års fødselsdag i 2011.

Specifikationer

Indregistreringshavn: Amsterdam, Holland
Registreringsår: 2011
Gummibåde: 3
Bygget: 2011 i Polen og Tyskland
Længde: 58 meter
Bredde: 11 meter
Sejl: 1255 m2

Se alle specifikationer for Rainbow Warrior

Emner