Vil du gjøre mer?
#Forbruk #Forurensning #Hav Plast: Stans plastforurensningen av havet

Plast hører ikke hjemme i havet. Les mer om vår kampanje mot plastforurensning og stå sammen med oss i arbeidet vårt for en verden med…

Vær med ×
Engangsplast er overalt! Men vi kan gjør noe med det.

  1. Kjøp færre plastflasker, ha heller med deg en ordentlig drikkeflaske. Da vil du også drikke mer vann og kjøpe mindre sukkerholdige drikkevarer, som er sunnere både for kroppen og lommeboken!

  1. Si nei takk til sugerør og engangskopper når du kan. Ofte er de helt unødvendige for at man skal kunne drikke.

  1. Begrens bruken av plastposer. Bruk heller bærenett laget av miljøvennlige materialer, da slipper du også kjøkkenskap fulle av plastposer. Ha bærenettet lett tilgjengelig i vesken/sekken så du ikke glemmer det!

  1. Kjøp produkter i løsvekt i den grad det er mulig. Kjøp aller helst produkter uten emballasje! Du kan også ha med deg dine egne små nett til butikken så du slipper å bruke plastposene der til frukt og grønt.

  1. Engasjer deg! Plukk plast når du går tur, opplys og inspirer andre til å gjøre en forskjell. Du kan oppfordre politikerne i din kommune til å innføre tiltak mot engangsplast, og snakke med dagligvarekjeder om det samme. Bruk din makt som forbruker og velger for det den er verdt!

LES OGSÅ: Du har sett Seaspiracy på Netflix – hva nå?