Kräv att våra pensioner blir fossilfria!

Har skrivit under Mål

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Dags att #FlyttaPengarna!

Visste du att 16 miljarder av svenska folkets pensionspengar fortfarande investeras i kol-, olje- och gasbolag? Kräv att våra statliga pensionsfonder slutar finansiera fossilindustrin och eldar på klimatkrisen.

Genom att skriva under går du med på att hållas uppdaterad om vårt kampanjarbete. Vi respekterar din integritet. Läs vår sekretesspolicy

Vår kampanj har bidragit till att de fossila investeringarna bland Första till Fjärde AP-fonderna har minskat, och med din hjälp kommer vi se till att Sjunde AP-fonden följer efter! Det är dags att #Flyttapengarna

Signed up Goal

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Steg 4 – Stötta vårt arbete

Som månadsgivare är du med och bidrar till att vi kan fortsätta arbetet mot en hållbar framtid. Tillsammans med er har vi vi möjlighet att göra skillnad, och vinna nya segrar för vår planet!


Kolla in: Vad gör din pension med klimatet och vår framtid?

Psst! Vill du veta något ännu sjukare? Sen den här videon publicerades i april 2018 har siffran ökat till 16 miljarder (2022), men Greenpeace kampanj för att pressa våra statliga pensionsfonder att ställa om till hållbara investeringar, fria från fossiler, har också gett framsteg.

I Sverige lanserade Greenpeace år 2017 en kampanj för få de statliga AP-fonderna att flytta pengarna från fossilbolag till hållbara investeringar. Ett arbete som fick resultat 2020, då Första AP-fonden meddelade att de skulle sälja av alla sina innehav i fossilbolag, vilket senare följdes upp av ett liknande löfte från Andra AP-fonden. Men vi kommer inte sluta kämpa förrän våra statliga pensionspengar helt slutar att finansiera det som ödelägger vår planet, och vår framtid.
Är du med oss? Skriv under och hjälp oss #Flyttapengarna !