Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Sekretess och cookies

Sida - 6 september, 2010
Det är viktigt för oss att du ska kunna surfa säkert på våra plattformar.

Vi använder cookies

Genom att surfa på vår sajt godkänner du att vi använder cookies, om du inte har inaktiverat dem genom att ändra inställningarna för cookies i din webbläsare. Cookies används för statistik, för att exempelvis mäta antalet besökare och för att se vilka sidor som är besökta.

Vad är cookies?

En cookie är en liten textfil som sparas i din dator när du besöker en webbplats som använder cookies. Nästa gång du besöker samma webbplats kan den läsa din cookie och visa sidorna enligt dina inställningar.

Hur stänger man av cookies?

Om du inte accepterar att det sparas cookies i din dator kan du ändra inställningarna i din webbläsare för att hindra den från att spara cookies.

Personuppgiftslagen (PuL)

Greenpeace följer personuppgiftslagen (PuL). Syftet med lagen är att skydda dig mot att din personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter.

Personuppgifter lämnas aldrig ut

Dina personuppgifter som till exempel namn, adress och personnummer sparar vi i vårt databasregister. Uppgifterna används för att du ska kunna få aktuell information om oss och vårt arbete. Vi garanterar i enlighet med Personuppgiftslagen att vi behandlar dina personuppgifter konfidentiellt. 

Dina personuppgifter används endast för Greenpeace verksamhet och lämnas aldrig ut till tredje part. Uppgifterna kan dock komma att samköras med andra register för att uppdatera adresser, få information om avlidna samt undvika att det förkommer dubletter i registret. Du kan när som helst tacka nej till att få utskick från oss.

Vi samlar inte in information som kan identifiera dig som individ om du inte ger oss tillstånd till detta via e-post, brev, telefon eller genom att bli gåvogivare.


Om du delar kontaktinformation som en del av en kampanj, till exempel i mejl till myndigheter eller företag, kan du naturligtvis får svar direkt från mottagaren.

Information om sparade personuppgifter

Du har rätt att på egen begäran, en gång per år, få besked om vilka uppgifter om dig som behandlas, om varifrån uppgifterna hämtas och om ändamålet med behandlingen. Begäran ska vara skriftlig och undertecknad. 

Om du skulle se att någon personuppgift som vi har är felaktig eller irrelevant, ber vi dig kontakta oss, så rättar vi till den på  eller på

Greenpeace Nordic
Box 151 64
104 65 Stockholm

Ämnen