KRÄV ATT FÖRETAGEN SLOPAR SMUTSIG PALMOLJA!

Dagligen försvinner ovärderlig regnskog för att göra plats för palmoljeplantage. Förutom att regnskog spelar en avgörande roll i att reglera jordens klimat, så innebär bränderna som just nu härjar i Indonesien att 10 miljoner barns hälsa och hem riskeras.

Samtidigt är orangutangen nära att utrotas – allt på grund av den smutsiga palmoljeindustrin.

Palmolja används i nästan hälften av alla produkter vi köper i matbutiker, den finns i allt från choklad till schampo, margarin och smink. Och stora volymer palmolja används som biobränsle.

Några av världens största varumärken, bland annat Mondelez, Unilever, Nestlé och P&G lovade att helt sluta köpa palmolja, som är kopplad till regnskogsskövling, till 2020. Nu är det mindre än två månader kvar – och skövlingen av regnskog pågår för fullt.

Men nu kan DU vara med och göra skillnad. Använd DIN röst för att ställa företagen till svars för deras tomma löften – genom att skriva under HÄR.

Kräv att företagen slutar gömma sig bakom uppenbart otillräckliga certifieringar och genast slutar köpa smutsig palmolja. Tillsammmans kan vi kräva förändring!