Visste du, att vår konsumtion bidrar till att skövla regnskog?

Ett brett utbud av produkter på varuhyllorna i Europeiska affärer är kopplade till förstörelsen av skogar och andra viktiga naturområden. Faktum är att EU-länderna ansvarar för 10% av all global skogsskövling, vår konsumtion bidrar till att antända skogsbränder och driva bulldozrar genom Sydostasiens frodiga regnskogar.

STOPPA SMUTSIG PALMOLJA

Gör din röst hörd med oss och människor världen över – var med och kräv att företag som Nestlé, Unilever och Mondelez håller sina löften och slutar köpa smutsig palmolja som odlats på regnskogsskövlad mark.

Då du skriver under våra krav går du även med på att hållas uppdaterad om vårt kampanjarbete för att skydda regnskogen och hela vår planet. Vi respekterar din integritet. Läs vår sekretesspolicy

Genom att skriva under är du med och sätter press på storföretagen som har koppling till den smutsiga palmoljeindustrin.

Ge en gåva

Om du har möjlighet, stöd oss med en gåva för att bidra till vårt arbete för att skydda världens livsviktiga skogar.

DYRBAR REGNSKOG FÖRSVINNER

Dagligen försvinner ovärderlig regnskog för att göra plats för palmoljeplantage. Förutom att regnskog spelar en avgörande roll i att reglera jordens klimat, så innebär bränderna som härjar i Indonesien att 10 miljoner barns hälsa och hem riskeras.

Samtidigt är orangutangen nära att utrotas – på grund av den smutsiga palmoljeindustrin.

Avskogning för pamloljeplantage i Indonesien.

Palmolja används i nästan hälften av alla produkter vi köper i matbutiker, den finns i allt från choklad till schampo, margarin och smink. Och stora volymer palmolja används som biobränsle.

Några av världens största företagsjättar, bland annat Mondelez, Unilever, Nestlé och P&G lovade att helt sluta köpa palmolja, som är kopplad till regnskogsskövling, år 2020. Men de har långt ifrån hållit sitt löfte. Tyvärr skövlas det fortfarande ovärderlig regnskog, i en alarmerande takt, för att ge plats åt palmoljeplantage.

Det här får inte fortsätta.

Därför är det nu viktigare än någonsin att vi, tillsammans med er, agerar och ställer företagen till svars – och avslöjar deras tomma löften. Och DU vara med och göra skillnad.

Skriv under och stötta vår kampanj, där vi kräver att företagen slutar gömma sig bakom uppenbart otillräckliga certifieringar och genast slutar köpa smutsig palmolja. Tillsammmans med er fortsätter vi att kämpa för att skydda regnskogen och orangutangen, som riskerar att utrotas helt då företagen fortsätter att välja kortsiktiga vinster före en hållbar framtid.

Din röst gör skillnad – skriv under nu!