KRÄV ATT FÖRETAGEN SLOPAR SMUTSIG PALMOLJA!

Dagligen försvinner ovärderlig regnskog för att göra plats för palmoljeplantage. Förutom att regnskog spelar en avgörande roll i att reglera jordens klimat, så innebär bränderna som härjar i Indonesien att 10 miljoner barns hälsa och hem riskeras.

Samtidigt är orangutangen nära att utrotas – på grund av den smutsiga palmoljeindustrin.

Palmolja används i nästan hälften av alla produkter vi köper i matbutiker, den finns i allt från choklad till schampo, margarin och smink. Och stora volymer palmolja används som biobränsle.

Några av världens största företagsjättar, bland annat Mondelez, Unilever, Nestlé och P&G lovade att helt sluta köpa palmolja, som är kopplad till regnskogsskövling, år 2020. Men de har långt ifrån hållit sitt löfte. Tyvärr skövlas det fortfarande ovärderlig regnskog, i en alarmerande takt, för att ge plats åt palmoljeplantage.

Det här får inte fortsätta.

Därför är det nu viktigare än någonsin att vi, tillsammans med er, agerar och ställer företagen till svars – och avslöjar deras tomma löften.

Och DU vara med och göra skillnad.

Skriv under och stötta vår kampanj, där vi kräver att företagen slutar gömma sig bakom uppenbart otillräckliga certifieringar och genast slutar köpa smutsig palmolja. Tillsammmans med er fortsätter vi att kämpa för att skydda regnskogen och orangutangen, som riskerar att utrotas helt då företagen fortsätter att välja kortsiktiga vinster före en hållbar framtid.

Din röst gör skillnad – skriv under nu!