Värvarna 
Rosanna Endre 
och 
Kimmy Jonsson 
berättar om varför de 
valt att jobba på 
Greenpeace.

Welcomen till

Skicka in din ansökan genom att fylla i formuläret nedan

Har du problem att se formuläret? Klicka här


Som värvare får du en unik chans att utveckla din sociala kompetens och argumentera i skarpt läge samtidigt som du gör en viktig insats för miljön. Greenpeace ger aldrig upp och vi vill se samma envishet hos dig!
Du förväntas ha intresse för miljöfrågor och engagemang i Greenpeace kampanjarbete. Innan man börjar arbeta som värvare genomgår man en utbildning och tränas därefter kontinuerligt. Det är lärorikt och inspirerande att arbeta hos oss! Jobbet som värvare går utmärkt att kombinera med studier eller annan sysselsättning - sök nu!

GATUVÄRVNING – DAGTID

  • MÅNDAG–FREDAG kl 10.00–17.00

Gatuteamet jobbar på gator och torg i stadsmiljö med högt tempo. Som gatuvärvare får du använda din kreativitet för att fånga människors uppmärksamhet, väcka deras engagemang och få dem att agera för Greenpeace direkt.

DÖRRVÄRVNING – KVÄLLSTID

  • MÅNDAG–TORSDAG kl 15.30–21.00
  • FREDAG kl 14.30–20.00

Värvning under kvällstid sker främst i villa- och radhusområden där vi hälsar på hemma hos folk. Jobbet går utmärkt att kombinera med studier och passar dig som vill finslipa dina retoriska verktyg.

TOURING TEAM

  • MÅNDAG–FREDAG – VÄRVNING 6 TIMMAR OM DAGEN PÅ DAGTID

Turneteamet jobbar på gator och besöker under ett par veckor städer som vi vanligtvis inte har möjlighet att besöka. Som turnevärvare är du del av en liten grupp med engagerade värvare som reser, bor och arbetar tillsammans. Ert gemensamma mål är att värva så många nya givare som möjligt. Det är ett roligt och intensivt jobb som ger dig möjlighet att resa och komma väldigt nära dina kollegor.

Varför har Greenpeace värvare?

Värvare spelar en viktig roll för att skapa opinion och generera ekonomiskt stöd. Eftersom Greenpeace är en oberoende miljöorganisation som inte tar emot bidrag från staten eller näringslivet så behöver vi privatpersoner bakom oss. Vi pratar dagligen med hundratals människor runt om i Sverige och de flesta av alla nya givare går med efter att de träffat våra värvare. På det sättet bidrar värvningsverksamheten till organisationens framgångar och kampanjer. Våra värvare förmedlar kunskap, engagemang och får människor att agera, samtidigt som vi lär oss om hur organisationens arbete uppfattas av allmänheten. Greenpeace anser att en engagerad allmänhet utgör nyckeln till förändring.

Vad är det bästa med värvarjobbet?

Att jobba som värvare är ett av de mest givande arbete du kan ha! Som professionell, avlönad värvare räddar du världen ett samtal åt gången. Tillsammans med teamet arbetar du mot gemensamma mål där ni stöttar och lär av varandra. Du utbildas och coachas kontinuerligt vilket gör att det är mycket lärorikt att arbeta med oss. Utifrån den informationen vi ger dig och i samtalen med människorna du möter kommer du att bygga en bred kunskapsbas i miljöfrågor. Dessa möten slipar dig också till en god retoriker och ett socialt geni. Vi kan garantera möten som ger dig minnen och vänner för livet.

Vi erbjuder en flexibel arbetsplats där man kan välja att jobba på kvällstid med dörrknackning eller dagtid med gatuvärvning vilket gör att jobbet går att kombinera med skola eller andra aktiviteter. Vill du ha värvarjobbet som huvudsyssla går det givetvis utmärkt! Att jobba som värvare är ett utmanande och spännande jobb som ger en bra merit till ditt CV, en ingång i världens största oberoende miljöorganistation och en start för dig som vill arbeta vidare inom Greenpeace eller andra organisationer.

Vilken är den största utmaningen i värvarjobbet?

Att arbeta som värvare är ett utmanande jobb. Även om de flesta du möter är positivt inställda så kommer du möta personer som har en annan syn på miljöarbete än den Greenpeace representerar. Du ska då på ett professionellt sätt bemöta även dem. Vi tror på frihet under stort eget ansvar och värvare bör ha ett eget driv samt kunna hålla humöret uppe även om vädret sviker och man möter en del utmanande frågor. Med lite förberedelse går flera av energifällorna att undvika: rätt kläder för vädret och en termos med varm mat och dryck räcker långt.

Om man träffar en person som är mycket negativt inställd, onykter eller inte vid sina sinnes fulla bruk så bör man avbryta samtalet på ett professionellt sätt och spara sin tid och energi till nästa samtal. Du värvar aldrig ensam utan har alltid kollegor med dig som du kan ventilera med om så behövs. Om det skulle uppstå en allvarlig situation bör värvaren alltid vända sig till sin teamleader eller koordinator för stöd eller direktiv.

Vem blir en bra värvare?

De viktigaste egenskaperna för att lyckas som värvare är social kompetens och en förmåga att förmedla ditt engagemang till andra. När du söker jobb som värvare är förkunskaper om miljö och Greenpeace en bonus, men inget krav. Vi hjälper dig att öka din kunskap om miljöfrågor. Vi tittar heller inte på dina betyg och huruvida du får jobbet står och faller inte med din arbetslivserfarenhet. Däremot lägger vi stor vikt vid din sociala och verbala förmåga, positiva inställning, ansvarskänsla och ditt engagemang. Vi söker drivna personer som arbetar bra individuellt och i grupp.

Vilka utvecklingsmöjligheter finns?

Att jobba som värvare är ett mycket roligt arbete i sig! Det erbjuder även en chans att lära känna en global miljörganisation från insidan. Vill du avancera inom Greenpeace finns olika vägar att gå. Varje team har en teamledare och en senior recruiter och i dessa roller kan du utvecklas som ledare och få administrativt ansvar. Som kampanjexpert i teamet specialiserar du dig lite mer på den miljöfråga du brinner för och är ansvarig för att hålla dina kollegor uppdaterade på vad som händer inom ditt kampanjområde. Inom vår insamlingsavdelning finns även flera roller där värvarerfarenhet är meriterande. Oavsett vilken typ av karriär du tänkt dig i framtiden så kommer värvarjobbet att ge dig viktiga insikter om kommunikation, ledarskap, påverkansarbete och insamling.
Eftersom Greenpeace arbetar globalt och bedriver värvarverksamhet i många länder finns möjligheter att arbeta utomlands. Behärskar du tekniken och språket finns det möjlighet att jobba över hela världen!

Hur ser villkoren och lönen ut?

Värvare får en fast timlön, semesterersättning och OB-tillägg som betalas ut månadsvis.  Vi följer kollektivavtal mellan Idea och Unionen och tycker att det är viktigt att ta hand om varandra på jobbet. Vid anställningens början går vi igenom vår policy med mer ingående information om den anställdas rättigheter och skyldigheter.

Har du fler frågor kring jobbet kontakta gärna en av oss

Christian Fors

Koordinator för dörrvärvning i Stockholm, Örebro och Dalarna.
christian.fors [@] greenpeace.org
073-616 64 47

Rasmus Törnqvist

Koordinator för dörr- och gatuvärvning i region Skåne och Göteborg.
rasmus.tornqvist [@] greenpeace.org
070-336 17 53

Maria Gustafsson

Nationell koordinator för direktdialog
maria.gustafsson [@] greenpeace.org
072-213 92 92

Ämnen