-
Vold har ingen plass i miljøkampen
All vold, både i ord og handling, er totalt uakseptable virkemidler i enhver politisk sak i et demokratisk land, også i miljøsaken, uttaler Naturvernforbundet, Framtiden i våre hender, Natur og Ungdom, Greenpeace Norge og WWF Verdens naturfond i et felles opprop.
-
Dette mener Greenpeace om atomkraft
At atomkraft har et ekstremt lavt utslipp av klimagasser, er det ingen tvil om. Sånn sett skulle man kanskje tro at miljøbevegelsen omfavnet atomkraft som en energiløsning. Men så enkelt er det ikke.
-
Respekter verneverdiene, ligg unna vassdragene
Det er nå økende prat om å bygge ut vernede vassdrag for å øke strømproduksjonen i Norge. Vi vil understreke at det er en elendig løsning for både klima og natur og oppheve vernet av verdifull vassdragsnatur. I møte med klimakrise, flom og tørke trenger vi mer inntakt natur.
-
En atomvåpenfri verden er mulig
I 2013 var Norge med å starte det humanitære initiativet som satte fokus på de humanitære konsekvensene av atomvåpen. Etter hvert ledet dette initativet fram til forhandlinger om et forbud…
-
Klimaendringer og ekstremvær
Ekstremvær som flommer, rekordtemperaturer og branner blir stadig vanligere og voldsommere. Men hvor mye av dette været kan egentlig knyttes til klimaendringer?
-
Granskning: Bærekraftig soya og palmeolje?
Sertifiseringer er ingen garanti mot avskoging av regnskog. Det viser en gjennomgang Greenpeace har gjort av sertifiseringsordninger for produkter som kakao, kaffe, biodrivstoff, palmeolje, soya og tømmer.
-
-
Kjøttindustriens katastrofale konsekvenser
Produksjonen og forbruket av kjøtt- og meieriprodukter har negativ innvirkning på klima, verdens skoger, vann, menneskers helse, dyrevelferd og rettferdig fordeling. Derfor må forbruket ned, både i Norge og i resten av verden.
-
Kan hydrogen gjøre gass miljøvennlig?
“Blått hydrogen” er oljelobbyens nyeste forsøk på å grønnvaske forurensende olje- og gassproduksjon. Greenpeace krever et reelt grønt skifte.
-
Vi tåler ikke et nytt Tsjernobyl
Det er 35 år siden Tsjernobyl-ulykken, historiens største kjernekraftulykke som forårsaket store skader på både mennesker og natur. Mens forskere fortsatt studerer konsekvensene av ulykken, legger styresmakter og næringsliv nå…