Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Aktivister laver toiletaktion mod lokumsaftale

Pressemeddelelse - 6. marts, 2012
Aktivister fra Greenpeace udskifter toiletpapir på toiletterne omkring mødelokalet, hvor fødevareminister Mette Gjerskov (S) og de europæiske fiskeridirektører i dag afholder møde, med nye ruller trykt med budskabet: “Wipe off overcapacity”.

Andre aktivister udklædt som fisk og Greenpeace medarbejdere fra Tyskland Danmark og Sverige serverer morgenkaffe for de fremmødte deltagere. Fiskeridirektørene er i København for at diskutere, hvordan en ny fælles fiskeripolitik skal se ud.

“Dele af den europæiske fiskeriflåde kan fange to til tre gange den mængde fisk, som naturen kan reproducere. Den overkapacitet i den europæiske flåde skal halveres, hvis vi vil have et sundt hav og et bæredygtigt fiskerierhverv. Det er derfor, vi er her i dag, for bliver det krav ikke mødt i EU’s nye fiskeripolitik, så har vi i praksis skyllet enhver drøm om et sundt og levende hav ud i toilettet,” siger Hanne Lyng Winter, havbiolog i Greenpeace.

Den kroniske overkapacitet er ifølge EU kommissionen hovedårsag til, at otte ud af ti europæiske fiskebestande er overfiskede og at økonomien i fiskeriet er ringe.

Når EU’s fælles fiskeripolitik træder i kraft 1. januar 2013 vil den først blive genforhandlet om ti år.

Mødet foregår i Eigtveds Pakhus, Asiatisk Plads i København, og slutter imorgen onsdag d. 7. marts.

Billeder kan hentes i høj opløsning her.

Kontakt
Hanne Lyng Winter, havbiolog i Greenpeace, +45 2810 9059
Sune Scheller, kommunikationsrådgiver i Greenpeace, +45 2714 4257