Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Retten afviser Anne Mies appel

Skriv en kommentar
Nyhed - 18. oktober, 2013
Det danske besætningsmedlem Anne Mie Roer Jensen skal blive i fængsel i Murmansk. I København var 30 frivillige og Greenpeace-ansatte mødt frem ved den russiske ambassade for at vise støtte og kræve de 30 løsladt.

18. oktober 2013

30 frivillige og ansatte viste solidaritet foran den russiske ambassade i eftermiddag.

Den danske 3. styrmand Anne Mie Roer Jensen har netop fået afvist sin appelsag om løsladelse mod kaution ved en regional domstol i Murmansk, hvor 30 besætningsmedlemmer, aktivister og fotografer står tiltalt for pirateri efter fredelige protester imod den første olieproduktion i den isfyldte del af Arktis.

”Det er fuldstændig absurd, at domstolen vælger at opretholde en varetægtsfængsling, som baserer sig på en tiltale uden gang på jord. Anne Mie Roer Jensen er tydeligvis ikke pirat, og det er en skændsel, at anklagemyndigheden udsætter hende og de 29 andre for denne behandling for at beskytte det statskontrollerede selskab Gazproms dybt risikable olieboringer,” siger arktisansvarlig Jon Burgwald.

I Danmark var Greenpeace i eftermiddag på gaden i både Aarhus og København for at vise støtte og opbakning til Anne Mie Roer Jensen og resten af de 30, der har været tilbageholdt og siden varetægtsfængslet i 30 dage. Foran ambassaden i København var 30 frivillige og Greenpeace-ansatte - iført håndjern og med et banner på russisk - mødt frem for at kræve besætningen løsladt. På Store Torv i Aarhus var der mulighed for at skrive en hilsen til Anne Mie Roer Jensen og de andre fængslede, samt sende en opfordring til den russiske ambassade, ligesom næsten halvanden million mennesker i hele verden har gjort den seneste måned.

”De 30 fængslede skal mærke, at de på ingen måde bliver glemt, og at mennesker i hele verden ønsker dem fri og bakker op om den modige beslutning, de hver især har truffet om at deltage i en nødvendig og fredelig protestaktion på vegne af vores alles natur, miljø og klima,” siger Jon Burgwald.

Fra på mandag vil Greenpeace alle hverdage mellem kl. 16 og 17 være til stede foran den russiske ambassade i København med lys og bannere, og der vil her være mulighed for at sende en hilsen med en fredsdue eller skrive et brev til ambassaden og kræve besætningen løsladt. Der vil være daglig tilstedeværelse frem til 24. november, hvor de 30 fængslede senest skal stilles for en dommer igen. Alle er velkomne til undervejs at komme forbi for at vise sin støtte eller diskutere situationen i Rusland.

Dagen i dag, hvor den 30 mand store besætning har siddet indespærret i 30 dage, vil blive markeret i mere end 100 byer i 36 lande, fra New Zealand til Mexico og fra Sydafrika til Norge.

Tags