Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Shell er verdens værste

Nyhed - 24. januar, 2013
Så faldt folkets dom: Shell er verdens værste! Shell har vundet Public Eye-prisen for sine kontroversielle, risikable og beskidte olieudvindingsprojekter rundt omkring i hele verden – og ikke mindst for sin ekstremt risikable olieefterforskning i Arktis.

2. januar 2013 Senest har Shell gjort sig bemærket, da de mistede kontrollen over en olieplatform, som stødte på grund ud for Alaskas kyst.

 

Prisen overrækkes samtidig med, at godt 2.500 økonomer, politiske ledere og topchefer fra verdens største virksomheder i disse dage er samlet på World Economic Forums årsmøde i Schweiziske Davos for at tale om økonomisk politik.

41.800 personer har deltaget i afstemningen online om, hvilken virksomhed der skulle have årets pris, og dommen var klar.

Det hollandske olieselskab Shell er samtidigt det første selskab i verden, der modtager Public Eye-prisen for anden gang. Første gang var i 2005, hvor Shell modtog prisen for værste miljøpræstation for sin ekstremt forurenende olieudvinding i Niger-deltaet, der har forgiftet vandløb og landbrugsjord og drevet menneskene i området ud i dyb fattigdom.

I år har Shell modtaget prisen for bl.a. at være det første store olieselskab til at foretage risikable dybhavsolieboringer i det sårbare Arktis. Shell spiller hasard med et af verdens sidste uberørte naturområder og truer unikke dyrearter som bl.a. isbjørnen.

Public Eye er jeres pris, som ved hjælp af en online-afstemning gives til den virksomhed, I vælger. Jeres valg i år er et tydeligt signal til Shell om, at vi er mange der holder øje med oliegigantens fremfærd i Arktis.

Du kan hjælpe med at stoppe Shell ved at bede USA's præsident Obama om at suspendere Shells boretilladelser i Arktis.