Mer om...

Therese Jacobson

Arktisexpert och Fil. Dr. i miljövetenskap

Tel. 072-2260784

 

Läs mer

 • Föreställ dig ett fredat Arktis

  Blogginlägg av Therese Jacobson - 16 juli, 2015 på 14:56

  Detta är berättelsen om ett fruset hav längst  upp i norr, med orörd vildmark tillhörande alla och ingen. Detta är de arktiska öppna haven och vår gemensamma resurs.

  Här smälter havsisen och snart kommer Arktis att vara som vilket annat hav som he... Läs mer >

 • Just nu genomför Greenpeace sju olika expeditioner till avlägsna platser runt om i världen, med syfte att undersöka förekomsten av svårnedbrytbara och giftiga kemikalier som används av outdoor-industrin för att göra friluftskläder och annan utrustning... Läs mer >

 • Shell ännu närmare borrstart i Arktis

  Blogginlägg av Therese Jacobson - 13 maj, 2015 på 10:29

  Shell har nu kommit ännu ett steg närmare start för oljeborrning i Tjuktjerhavet utanför Alaska, detta sedan USA:s inrikesminister gett preliminärt klartecken för borrstart.

  Shells prospekteringsplan som Obama-administrationen just godkänt är ännu ... Läs mer > • Is är kanske inte direkt det första man tänker på när man sitter på kontoret eller hemma i soffan framför senaste avsnittet av Walking Dead. Men om du precis som jag oroas av klimatförändringarna, vill du kanske sätta dig ner innan du fortsätter läsa.... Läs mer >

 • Gifternas uttåg ur våra kläder

  Blogginlägg av Therese Jacobson - 19 mars, 2015 på 13:32

  Det är nu det händer, den tröga koloss som inställningen till kemikalieanvändning i textilindustrin har varit börjar äntligen ändra riktning. Och det är alla ni hundratusentals människor världen över som har gjort det möjligt! 

  16 modeföretag tar steg i rätt riktning mot en giftfri textilindustri

  18 stora klädföretag...

  Läs mer >

1 - 5 av 66 resultat.