Uppmana Obama att dra tillbaka Shells borrtillstånd

Shell vill borra efter olja i de känsliga vattnen utanför Alaska, men de klarar inte ens av att hantera sin utrustning säkert i mer sydliga vatten. Den senaste av en lång rad fiaskon skedde utanför Alaskas kust, när företaget förlorade kontrollen över en av sina oljeplattformar i en vinterstorm.

© US Coast Guard

Oljeplattformen bogserades från Arktis av Shell och överraskades av ett oväder som fick bogserlinan att brista. Efter upprepade räddningsförsök blev situationen allt för farlig. Företaget tvingades då låta plattformen driva fritt och den gick på grund nära Kodiak Island. Först efter sex dagar lyckades man få loss plattformen och skadorna är fortfarande svåra att överblicka.

Inget av detta tycks ha fått Shell att stanna upp och fundera. Företaget har lagt ner sina planer å att borra efter arktisk olja under 2013. Men vi måste se till att planerna läggs ner för gott.

Var med och skydda Arktis. Uppmana president Obama att stoppa oljeborrningen i Arktis och dra in Shells borrtillstånd.personer har mejlat President Obama. Vårt nya mål är 750.000!

Skicka brevet!

Genom att skicka det här mejlet ansluter du dig också till vår kampanj för att skydda Arktis från oljeborrning och industrifiske. Läs mer här.