Løsning | Greenpeace Danmark
Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Løsning

Side - 15. april, 2010
En bæredygtig fremtid forudsætter et GMO-frit landbrug. Det er ikke fordi løsningen for et bæredygtigt landbrug ikke må benytte avanceret teknologi – den skal bare virke og være uden de alvorlige risici GMO er omfattet af. Et eksempel er MAS (Marker Assistant Selection).

Greenpeace i Århus for at teste importeret majs for den problematiske GMO.

Vi har på ingen måde brug for GMO. I stedet skal der satses på bæredygtigt landbrug i overensstemmelse med anbefalingerne fra FNs landbrugspanel. Vi er nødsaget til at lytte til eksperternes anbefalinger, hvis vi vil have et bæredygtigt landbrug.

I forhold til de fantastiske forhåbninger GMO var omgærdet af, da teknikken var færdigudviklet i 1974, har GMO været en total fiasko. Der er andre højteknologiske planteforædlingsmetoder, der ikke indebærer, at der rykkes rundt på gener og derfor ikke indebærer de samme risici. Og det er teknikker der i modsætning til GMO faktisk virker.

Et godt eksempel er en bioteknologisk teknik kaldet MAS (Marker Assistant Selection) MAS går ikke ind og forstyrrer genetisk. Det der sker ved MAS er, at man bruger bioteknologien til at gøre den traditionelle forædling af planter meget mere præcis og hurtig. Man går altså ikke ind og tilfører organismen gener fra bakterier, eller fremmede arter, som ved fremstilling af GMO. Læs mere om MAS-teknikken i rapporten "Smart Breeding".

 

Tags