img Uppmana Sveriges utrikesminister att skriva under förbudet mot kärnvapen!

Skriv under för en kärnvapenfri värld!

Efter en framgångsrik kampanj av ICAN, den internationella koalitionen mot kärnvapen och mottagare av årets Nobels fredspris, enades 122 länder den 7 juli om ett avtal för att förbjuda kärnvapen.

En Sifo-undersökning visar att nära 9 av 10 svenskar vill att Sverige ska skriva under förbudet mot kärnvapen. Men regeringen har valt att tillsätta en utredning som inte väntas vara klar i oktober 2018.

Vi tycker att frågan är alldeles för viktig för att begravas i en långdragen utredning. Håller du med? Uppmana Sveriges utrikesminister att skriva under konventionen för att förbjuda kärnvapen!

Sverige har länge varit en global föregångare för kärnvapennedrustning. Kärnvapen är det sista massförstörelsevapen som ännu inte förbjudits genom ett internationellt avtal. Det är nu dags att ändra på detta!

Den senaste tiden har hotet om att kärnvapen återigen skulle kunna användas aktualiserats och många oroas över den skrämmande utvecklingen. Ett större kärnvapenkrig skulle ha katastrofala följder för vår civilisation och planet.

Det är nu viktigare än någonsin att vi gör allt vi kan för att slutligen eliminera kärnvapen. Sverige bör vara pådrivande för en värld utan kärnvapen.

img

“Vi tvivlar inte på att det här avtalet kan - och kommer- att förändra världen.”

Setsuko Thurlow
Hiroshima-överlevare

img