24. januar 2014

DONG Energy er verdensleder på offshore-vind, og når Goldman Sachs byder på det, er det tegn på, at den grønne omstilling kan betale sig. Derfor er det helt uforståeligt, at staten ikke selv skyder 8 mia. kr. ind i DONG.

 

Greenpeace er gået sammen med andre miljø- og udviklingsorganisationer med kritik af regeringens plan om at sælge ud af DONG Energys aktier til Goldman Sachs. Læs fx mere i artiklen HER – og vores fælles brev:

”Undertegnede organisationer finder det uacceptabelt, at Goldman Sachs med en investering på 8 mia. kr. gøres til 19% medejer af DONG Energy med vetoret over en lang række beslutninger og en sikret milliardkompensation, hvis staten ikke senere sætter DONG på aktier. Dermed vil staten miste betydelig indflydelse på DONG's strategi fremadrettet og dermed dansk energipolitik.

Goldman Sachs har et blakket ry i forbindelse med finanskrisen og er kendt for at gå efter kortsigtet økonomisk gevinst. Den konkrete situation, hvor handlen vil blive gennemført gennem et net af skuffeselskaber, oprettet til lejligheden af Goldman Sachs og placeret i notoriske skattely som Luxembourg og Cayman Island, er også dybt problematisk. Den danske stat bør under ingen omstændigheder blåstemple brugen af sådanne selskabskonstruktioner.

DONG Energy har ekspertise og er verdensleder på bygning af offshore vind i og udenfor Danmark. At Goldman Sachs byder på det, er et bevis på, at der er tale om grøn omstilling, der kan betale sig. Det er derfor helt uforståeligt, at regeringen/staten ikke selv skyder 8 mia. ind i DONG - penge som staten kan låne til en ekstremt fordelagtig lav rente. Eller lader PensionDanmark, som angiveligt har afgivet et højere bud end Goldman Sachs, gøre det.”

Greenpeace, Danmarks Naturfredningsforening, NOAH, Det Økologiske Råd, Verdens Skove, Mellemfolkeligt Samvirke og Ibis.

Sig nej tak til salget af DONG til Goldman Sachs

Vi opfordrer derfor til at støtte underskriftsindsamlingen mod salget HER