Landbrug

Danmark skiller har et stort konventionelt landbrug, der belaster vores klima og natur voldsomt. For at bremse klimakrisen, skal der globalt produceres langt mindre kød. Især Danmarks mange landbrugsdyr står for en stor del af vores Danmarks drivhusgasser og medvirker til naturødelæggelse både herhjemme og flere steder i verden.

34 %

af Danmarks udledninger af drivhusgasser kommer fra landbruget

50 %

af Danmarks landareal består af fodermarker til dyr

90 %

af den soja, vi importerer til Europa, bruges som foder til svin, køer og kyllinger

Køer i dansk landbrug

Hvorfor er det konventionelle landbrug et problem?

Det konventionelle landbrug presser vores klode. Kødproduktionen bruger for mange ressourcer, fylder for meget og har et voldsomt klimaaftryk. Med en mere plantebaseret kost kan vi bremse klimakrisen og give plads til mere skov, natur og vildt dyreliv.

Læs mere om emnet

Hvad vi gør

Greenpeace arbejder for omstilling af den store, industrielle produktion af køer og svin – globalt og især i Danmark, der har rekorden som en af verdens største producenter af kød per indbygger. Vi skal have et landbrug med mindre kød og mere plantebaseret dyrkning, så vi kan skabe mere plads til naturen og nå Danmarks klimamål.

Greenpeace udgiver rapporter og analyser, der sætter fingeren på problemerne, afslører bagsiderne af det industrielle landbrug og viser løsninger. Vi udfører research, der skaber forandring. Det har for eksempel ført til klagesagen til Forbrugerombudsmanden over Danish Crowns greenwashing af klimaskadeligt kød, der har fået producenten til at trække sit vildlende klimamærke på varerne.

Vi skaber handlingsorienterede kampagner, der gør det muligt for alle borgere at bidrage og tage handling, ligesom vi bruger fredelige protester og civil ulydighed for at beskytte naturen og klimaet.

Greenpeace-protest imod Danmarks klimaskadelige storproduktion af kød.

Udforsk andre emner